Koulutusta maahanmuuttajille

Maahanmuuttajana voit opiskella samoja ammatillisia opintoja ja tutkintoja kuin suomalaisetkin. Ennen varsinaista ammatillista koulutusta sinulla on mahdollisuus osallistua valmentavaan koulutukseen, jonka tarkoituksena on, että sinulla on riittävät valmiudet hakeutua ammatilliseen koulutukseen.

Järvenpään kampuksella

Nuoret maahanmuuttajat kansanopistossa -koulutus (NUMA) on alle 29-vuotiaille maahanmuuttajille tarkoitettu koulutus, jossa voit opiskella suomen kieltä ja muita aineita sekä samalla selkiyttää ammatinvalintaa. Lue lisää.

Kotokka-koulutus (Kotoutumiskoulutus kansanopistossa) on erityisesti yli 17-vuotiaille ja luku- ja kirjoitustaitoisille maahanmuuttajille tarkoitettu koulutus. Suomen kielitaito tulee olla kehittyvällä tasolla.  Lue lisää.

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Eikö suomen kielen taitosi riittänyt ammatillisiin opintoihin? Haluatko oppia lisää suomen kieltä? Tule suomen kielen intensiivikurssille 28.8.-22.12.2017 Järvenpään kampukselle. Lue lisää.

Kymppiluokalla voit korottaa perusopetuksen arvosanoja. Lue lisää.

Pieksämäen kampuksella

Kotokka-koulutus (Kotoutumiskoulutus kansanopistossa) on erityisesti yli 17-vuotiaille ja luku- ja kirjoitustaitoisille maahanmuuttajille tarkoitettu koulutus. Suomen kielitaito tulee olla kehittyvällä tasolla.  Lue lisää.

Jaakkiman kampuksella Ruokolahdella

Suomen kielen alkeiskurssi ja kotoutumiskoulutus ovat aikuisille maahanmuuttajille suunnattuja valmentavia koulutuksia. Lue lisää suomen kielen alkeiskurssista ja kotoutumiskoulutuksesta.

Lapuan kampuksella

Lapuan kampuksen koulutukset löytyvät toistaiseksi Lapuan kristillisen opiston sivuilla. Koulutukset ovat:

  • Suomen kielen ja kulttuurin koulutus maahanmuuttajille
  • Suomen kielen ja kulttuurin jatkokoulutus maahanmuuttajille
  • Courses for immigrants to study the finnish language and finnish culture
  • Suomen kielen ja kulttuurin koulutus maahanmuuttajille venäjäksi/in Russian.

Kaikilla kampuksilla

Aikuisten perusopetuksessa voit suorittaa perusopetuksen oppimäärän tai suorittaa perusopetuksen oppiaineita tai niiden osia kursseina. Koulutuksessa voit myös korottaa perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja ja suorittaa aikuisten perusopetuksen opinnot tai niiden osia. Lue lisää.

Maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus toteutetaan lukuvuonna 2016-2017 VALMA-koulutuksena. Koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden parantaa suomen kielen taitoja ja kehittää opiskelutaitoja. Lue lisää.