Nuoret maahanmuuttajat kansanopistossa (NUMA) Järvenpään kampuksella

Tietoja ja taitoja maahanmuuttajille

Haluatko oppia lisää suomen kieltä? Suunnitteletko ammatillisia opintoja ja työntekoa Suomessa?

Tule parantamaan suomen kielen taitoja sekä kehittämään opiskelutaitoja ja selkiyttämään mmatinvalintaa NUMA-koulutukseen. Koulutuksen jälkeen Sinun on helpompi päästä esimerkiksi ammatilliseen koulutukseen.

NUMA-koulutuksessa saat tietoja ja taitoja, joita tarvitset, kun opiskelet tai olet työssä Suomessa. Pääset myös tutustumaan työelämään ja eri ammatteihin.

Vaatimukset Numa-koulutukseen hakemiselle:

• suomen kielen lähtötaso A1.1 – A2.1
• selviydyt kohtalaisen hyvin jokapäiväisissä tilanteissa suomen kielellä
• sinulla on oleskelulupa
• olet alle 29–vuotias.

Opintojen sisältö

• suomen kieli
  • opinto-ohjaus
  • yhteiskuntatieto ja kulttuuri
  • tietotekniset taidot (tietokoneen käyttö)
  • matematiikka
  • ympäristötieto
  • englannin kieli
  • terveystieto
  • työelämätieto
  • työelämään tutustumisjakso
  • taito- ja taideaineita (liikunta, musiikki, ilmaisutaito)
  • yhteisiä opintoja suomalaisten opiskelijoiden kanssa.

Tietoa opinnoista

Lukuvuosi 2017-2018 alkaa 28.8.2017  ja päättyy 1.6.2018. Opintojen laajuus on 35 opintoviikkoa. Opiskelu tapahtuu klo 8.30–16 välillä. Opetuspaikkana on Seurakuntaopisto Järvenpäässä.

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksuton, opetukseen käytetään Opetushallituksen opintosetelirahoitusta. Lisäksi opiskelija saa ilmaisen lounaan koulupäivinä. Voit saada koulutukseen valtion opintotukea tai kotouttamisrahaa. Seurakuntaopistolla on asuntola, jossa on muutama asuntolapaikka vielä vapaana. Asuntolapaikka maksaa 49 €/kouluviikko (pidätämme oikeuden muutoksiin).

Haku

Hakuaika koulutukseen on 1.4.-15.9.2017. Koulutukseen haetaan sähköisellä lomakkeella. Hakijat haastatellaan ennen valintaa.

Järvenpää

Opintosihteeri, p. 044 358 9052 tai opintotoimisto.jarvenpaa@seurakuntaopisto.fi

Tulosta esite