Suomen kielen ja kulttuurin koulutus Lapuan kampuksella

26.8.2019 – 12.6.2020

Kenelle

Maahanmuuttajille, joilla on perusopiskeluvalmiudet sekä lukutaito omalla äidinkielellä tai jollain muulla kielellä.

Tavoitteet ja sisältö

Tavoitteena on oppia suomen kieltä jatko-opintoja tai työelämää varten sekä saada tietoja ja taitoja arkielämään ja asioiden hoitamiseen suomalaisessa yhteiskunnassa.

Opiskeltavia ainekokonaisuuksia

• suomen kieli ja viestintätaidot (mm. S2- ja tieto- ja viestintätekniikan opetus)
  • työelämä- ja yhteiskuntataidot (mm. työelämätietous, kulttuuri- ja maatuntemus, yhteiskunnan peruspalvelut, työelämäjakso)
  • ohjaus (mm. opiskelu- ja vuorovaikutustaidot, työnhakuvalmennus, jatkosuunnitelman tekeminen)

Opetus

• opetus tapahtuu 15-20 hengen ryhmässä
  • opiskelu on päätoimista, 25 tuntia viikossa

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 100 euroa/kuukausi. Mikäli koulutus kirjataan opiskelijan kotoutumissuunnitelmaan, koulutus on opiskelijalle maksuton. Kysy mahdollisuuksista saada tukea opintoihisi esim. Kelalta tai TE-palveluista.

Opistolla voi ruokailla koulupäivän aikana. Aamupala maksaa 3,10 €, lounas 6,20 € ja päivällinen 6,20 €/päivä.

Opistolla on myös mahdollisuus majoittua kahden hengen huoneissa. Asuminen on mahdollista viikoilla maanantaista perjantaihin. Majoitus maksaa 50 €/viikko.  Myös yksin asuminen ja viikonloppuasuminen on mahdollista erillistä sopimusta ja maksua vastaan.

Haku

Ensimmäinen haku ryhmää varten päättyy 31.7.2019, mutta haku jatkuu sen jälkeen jatkuvana hakuna 31.12.2019 saakka.

Haku tästä avautuvalla sähköisellä lomakkeella.

Sari Peltokangas, palvelupäällikkö,
p. 044 758 3425,