Suomen kielen ja kulttuurin koulutus Lapuan kampuksella

26.8.2019 – 12.6.2020

Kenelle

Maahanmuuttajille, joilla on perusopiskeluvalmiudet sekä lukutaito omalla äidinkielellä tai jollain muulla kielellä.

Tavoitteet ja sisältö

Tavoitteena on oppia suomen kieltä jatko-opintoja tai työelämää varten sekä saada tietoja ja taitoja arkielämään ja asioiden hoitamiseen suomalaisessa yhteiskunnassa.

Opiskeltavia ainekokonaisuuksia

• suomen kieli ja viestintätaidot (mm. S2- ja tieto- ja viestintätekniikan opetus)
  • työelämä- ja yhteiskuntataidot (mm. työelämätietous, kulttuuri- ja maatuntemus, yhteiskunnan peruspalvelut, työelämäjakso)
  • ohjaus (mm. opiskelu- ja vuorovaikutustaidot, työnhakuvalmennus, jatkosuunnitelman tekeminen)

Opetus

• opetus tapahtuu 15-20 hengen ryhmässä
  • opiskelu on päätoimista, 25 tuntia viikossa

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 100 euroa/kuukausi. Mikäli koulutus kirjataan opiskelijan kotoutumissuunnitelmaan, koulutus on opiskelijalle maksuton. Kysy mahdollisuuksista saada tukea opintoihisi esim. Kelalta tai TE-palveluista.

Opistolla voi ruokailla koulupäivän aikana. Ruokailu maksaa 6 euroa/päivä.

Opistolla on myös mahdollisuus majoittua kahden hengen huoneissa. Asuminen on mahdollista viikoilla maanantaista perjantaihin. Majoitus maksaa 50 euroa/viikko. Myös yksin asuminen ja viikonloppuasuminen on mahdollista erillistä sopimusta ja maksua vastaan
.

Haku

Ensimmäinen haku ryhmää varten päättyy 31.7.2019, mutta haku jatkuu sen jälkeen jatkuvana hakuna 31.12.2019 saakka.

Haku tästä avautuvalla sähköisellä lomakkeella.

• Sari Peltokangas, p. 044 758 3425, sari.peltokangas@seurakuntaopisto.fi
  • Opintotoimisto, puh. 06 433 9200, opintotoimisto.lapua@seurakuntaopisto.fi