Suomen kielen ja kulttuurin koulutus Lapuan kampuksella

24.8.2020 – 11.6.2021

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu maahanmuuttajille, joilla on perusopiskeluvalmiudet sekä luku- ja kirjoitustaito omalla äidinkielellä tai jollain muulla kielellä. Opiskelijan pitää myös osata latinalainen kirjaimisto.

Tavoitteet ja sisältö

Tavoitteena on oppia suomen kieltä jatko-opintoja tai työelämää varten sekä saada tietoja ja taitoja arkielämään ja asioiden hoitamiseen suomalaisessa yhteiskunnassa.

Opiskeltavia ainekokonaisuuksia

• suomen kieli ja viestintätaidot (mm. S2- ja tieto- ja viestintätekniikan opetus)
  • työelämä- ja yhteiskuntataidot (mm. työelämätietous, kulttuuri- ja maatuntemus, yhteiskunnan peruspalvelut, työelämäjakso)
  • ohjaus (mm. opiskelu- ja vuorovaikutustaidot, työnhakuvalmennus, jatkosuunnitelman tekeminen)

Opetus

• opetus tapahtuu 15-20 hengen ryhmässä
  • opiskelu on päätoimista, 25 tuntia viikossa

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 175 euroa/kuukausi. Hinta sisältää maksuttoman aterian läsnäolopäivinä.

Kysy mahdollisuuksista saada tukea opintoihisi esim. Kelalta tai TE-palveluista. Jos koulutus on TE-toimiston toimesta mahdollista saada osaksi kotoutumissuunnitelmaasi, koulutus on sinulle maksuton. Aikaisempina vuosina Seurakuntaopiston on ollut mahdollista avustaa osaa opiskelijoita kuukausimaksujen maksamisessa Opetushallituksen opintoseteliavustuksen kautta.

Opistolla on myös mahdollisuus majoittua kahden hengen huoneissa. Asuminen on mahdollista viikoilla maanantaista perjantaihin. Majoitus maksaa 50 €/viikko.  Myös yksin asuminen ja viikonloppuasuminen on mahdollista erillistä sopimusta ja maksua vastaan.

Haku

Ensimmäinen haku ryhmää varten päättyy 31.7.2020, mutta haku jatkuu sen jälkeen jatkuvana hakuna 31.12.2020 saakka.

Hakulomakkeen lähettäneeseen hakijaan ollaan yhteydessä elokuun alussa. Hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelu on elokuun alussa.

Haku tästä avautuvalla sähköisellä lomakkeella.

Sari Peltokangas, palvelupäällikkö,
p. 044 758 3425,
sari.peltokangas@seurakuntaopisto.fi

Opintotoimisto,