Kasvua katsomuksesta – Katsomuskasvatus lapsen kokonaisvaltaisen kasvun tukena

Tervetuloa katsomuskasvatuksen koulutuksiin

Uuden vasun mukaisesti katsomuskasvatus koskee kaikkia varhaiskasvatuksen piirissä olevia lapsia. Nyt on saatavissa tietoa ja työvälineitä, jotka auttavat selkiyttämään katsomuskasvatuksen käsitteitä ja helpottavat katsomuskasvatuksen toteuttamista päiväkodin arjessa.
Lataa sähköinen esite

Kasvua katsomuksesta -koulutukset toteutetaan OPH:n hankerahalla vuosien 2018-2019 aikana, ja ne ovat suunnattu yhteiskunnan varhaiskasvattajille. Koulutukset ovat osallistujalle maksuttomia sisältäen opetuksen ja kahvi/teetarjoilut. (Huom! Muut ateriat ja mahdollinen majoitus omakustanteisesti.) Valitse itsellesi sopiva koulutus ja tule kehittämään katsomuskasvatuksen osaamistasi!

Kasvua katsomuksesta -hankkeessa jo toteutuneet koulutukset:
• Osio I Kohti vasun mukaista katsomuskasvatusta 2018-2019
• Osio II Lattiakuvat – katsomuskasvatusta lapsiryhmässä

Syksyn 2019 koulutukset:

Lue kuvaa – tutki tilaa lasten kanssa

Miten taidekuvia voi käyttää kulttuuri- ja katsomuskasvatuksessa? Mikä on symbolien merkitys eri kulttuureissa ja katsomuksissa? Miten eri uskontojen tiloja voi hyödyntää oppimisympäristöinä? Miten edistää monilukutaitoa ja digitaalisten välineiden käyttöä varhaiskasvatuksessa?

Koulutuksessa käytetään materiaaleina taidekuvia ja uskonnollisten tilojen symboliikkaa. Näiden tutkimisessa hyödynnetään digitaalista tekniikkaa sovellettuna varhaiskasvatukseen. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta digitaalisen tekniikan käytöstä. Riittää, kun mukana on oma älypuhelin ja utelias mieli.

Koulutuspäivä alkaa klo 9 ja päättyy klo 16 mennessä.

Tutustu ohjelmaan

Paikkakunnat ja ajankohdat

Tampere 2.9.2019    PERUTTU
Oulu 24.9.2019  HUOM! Paikka muuttunut! Uusi paikka on Puistopuutarhurintalo,  Kajaanintie 1
Helsinki 28.10.2019 Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1
Kuopio 26.11.2019 HUOM! Paikka muuttunut! Uusi paikka on Kuopion Klubi, Kuninkaankatu 10

Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.

Tiedustelut

Hanna Pulkkinen, hanna.pulkkinen@seurakuntaopisto.fi
Tiina Haapsalo, tiina.haapsalo@nuorikirkko.fi

Kasvua katsomuksesta – katsomuskasvatus lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena hanketta rahoittaa Opetushallitus