Mun Oma Polku – Vaalijala 2020-2021

Mun Oma Polku Vaalijalassa 10.8.2020–4.6.2021

Vaalijalan Mun Oma Polku (ent. Vaalijalan Arjen Suola) on kansanopiston yleissivistävä yhden lukuvuoden (35 ov) pituinen, erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille (autismin kirjo, kehitysvamma, psykososiaalisen tuen tarve) tarkoitettu koulutus.

Kenelle

Opetus on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille.

• olet jo peruskoulun päättänyt nuori tai aikuinen ja olet vielä vailla opiskelupaikkaa
  • haluat löytää omat vahvuutesi ja kehittää niitä
  • haluat saada positiivisia kokemuksia
  • olet epätietoinen, minne haluaisit opiskelemaan tai työhön
  • haluat tutustua työelämään

Opetus toteutetaan Vaalijalan kampuksella. Opiskelija osallistuu opetukseen 2-5 päivänä viikossa oman opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Teemojen sisällöt suunnitellaan ryhmän kanssa ja kunkin osaamistarpeiden mukaisesti. Opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtaiset tavoitteet sisältävä oppimissuunnitelma.

Opintojen teemoja ja sisältöjä:

• omasta itsestä huolehtiminen ja arjen taidot
  • liikunta ja motoriset taidot
  • vuorovaikutus- ja ilmaisutaidot
  • minä opiskelijana tai työntekijänä

Tavoitteet

Opintojen tavoitteena on löytää oma polku itsetuntemusta ja omia vahvuuksia kehittämällä. Tavoitteena on tarjota opiskelijan arkeen mielekästä tekemistä ja elämyksia sekä hänen toimitakykyään edistävää ja/tai ylläpitävää toimintaa. Opinnot vahvistavat opiskelijan vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaitoja sekä tarjoavat opiskelijan elämään osallisuutta, yksilöllisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Milloin

Koulutus toteutetaan ajalla 10.8.2020 – 4.6.2021.

Haku

Opintoihin on jatkuva haku ja tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella, ryhmän vastaavan opettajan/koulutuskokeilun kautta.

Koulutuksen hinta on 8 €/päivä sisältäen opetuksen ja opetusmateriaalit.

Katja Seppänen, erityisopettaja,
p. 040 356 7840,