Mun Oma Polku – Vaalijala 2020-2021

Koronatiedote 31.3.2020:

Kevään 2020 koulutus on toteutettu16.3. alkaen etäopetuksena. Tämän päivän tiedon valossa syksyn opiskelun aloitamme suunnitellusti. Haku käynnissä. Seuraamme tilanteen kehittymistä.

Mun Oma Polku Vaalijalassa 10.8.2020–4.6.2021

Vaalijalan Arjen suola on kansanopiston yleissivistävä yhden lukuvuoden (35 ov) pituinen, erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettu koulutus.

Kenelle

Opetus on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille (autismin kirjo, kehitysvamma, psykososiaalisen tuen tarve). Opetus toteutetaan Vaalijalan kampuksella. Opiskelija osallistuu opetukseen 2-5 päivänä viikossa oman viikkolukujärjestyksensä mukaisesti. Kullekin opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, johon kirjataan opiskelupäivät ja lyhyesti keskeiset tavoitteet opiskelulle.

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on

• tarjota opiskelijan arkeen mielekästä tekemistä ja elämyksiä sekä hänen toimintakykyään edistävää ja/tai ylläpitävää toimintaa
  • vahvistaa opiskelijan vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaitoja
  • tarjota opiskelijan elämään osallisuutta, yksilöllisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Opetuksen osa-alueet ovat

• arkielämän valmiudet (9 ov)
  • itseilmaisu ja vuorovaikutus (9 ov)
  • motoriset valmiudet (9 ov)
  • yhteisö ja ympäristö (9 ov)

Milloin

Koulutus toteutetaan ajalla 19.8.2019 – 29.5.2020.

Haku

Opintoihin on jatkuva haku ja tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella, ryhmän vastaavan opettajan/koulutuskokeilun kautta.

Koulutuksen hinta on 8 €/päivä sisältäen opetuksen ja opetusmateriaalit.

Katja Seppänen, erityisopettaja,
p. 040 356 7840,