Opistovuosi / Pieksämäki, Huvilakadun kampus

16.8.2021 – 3.6.2022

Seurakuntaopiston eri kampuksilla käynnistyy lukuvuoden mittainen Opistovuosi-koulutus nuorille, joiden oppivelvollisuus jatkuu, mutta jotka eivät opiskele lukiossa tai ammattiopinnoissa. Lue opintojen yleiskuvaus Opistovuosi-sivulta

Mun oma polku -suuntautumisopinnot Pieksämäellä Huvilakadun kampuksella

Pieksämäen Opistovuoden suuntautumisopintoina on Mun Oma Polku -koulutus.

Suuntautumisopintojen tavoitteena on löytää polku hyvään tulevaisuuteen omia vahvuuksia kehittämällä. Opintojen teemoina on mm. elämäntaidot ja itsetuntemus, vuorovaikutustaidot sekä ilmaisulliset taidot. Lisäksi opinnot sisältävät tutustumista työelämään ja työelämätaitojen vahvistamista.

Opistovuosi on suunnattu sinulle, joka

• haluat selkeyttä tulevaisuuden suunnitelmiisi
  • haluat löytää omat vahvuutesi ja kehittää niitä
  • haluat rohkaistua tulemaan uuteen ympäristöön ja tutustumaan uusiin ihmisiin
  • toivot tukea arjen taitojen vahvistamiseen ja itsenäistymiseen
  • haluat saada positiivisia kokemuksia ja opiskella uusia asioita
  • etsit mielekästä ja kehittävää tekemistä, jos olet keskeyttänyt ammatillisen koulutuksen tai lukion
  • haluat tutustua työelämään ja etsit toivealaasi
  • haluat tutustua eri koulutusaloihin ja suorittaa toisen asteen tutkintojen opintoja.

Opintojen aikana pystyt hyödyntämään Seurakuntaopiston tarjoamia tutkintoja ja tutustua kasvatus- ja ohjausalan, sosiaali- ja terveysalan, ravintola- ja cateringalan sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opintoihin. Voit myös poimia tutkintojen osa-alueita, kuten ensiapu, hygieniapassi, yrittäjyys, luonto- ja elämystoiminta, ja rakentaa niistä Opistovuoden aikana suoritettavien opintojen kokonaisuuden.

Tulosta pdf-esite

Hae koulutukseen tästä avautuvalla sähköisellä hakulomakkeella.

Lisätietoa Pieksämäen Huvilakadun Mun oma polku -opistovuodesta

Jari Rauhala, p. 0400 195 060
jari.rauhala@seurakuntaopisto.fi

Opintotoimisto p. 040 350 9150
opintotoimisto.pieksamaki@seurakuntaopisto.fi

Opistovuosi-suuntautumisvaihtoehdot eri paikkakunnilla näet Opistovuosi-sivulta

Hei sinä, joka olet jo suorittanut jo oppivelvollisuutesi: Tutustu vuoden pituiseen, yleissivistävään Mun oma polku -koulutukseen Huvilakadulla!