Aikuisten perusopetus

14.8.2017-1.6.2018

Kenelle

Aikuisten perusopetus on tarkoitettu lähinnä maahanmuuttajille,

• joilla ei ole riittävää pohjakoulutusta/
  • peruskoulua suoritettuna (omassa kotimaassaan).

Kielitaidon lähtötaso

• suullinen vähintään A1.3 – A2.1
  • kirjallinen vähintään A1.2 – A1.3.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on peruskoulun oppimäärän (aikuisten perusopetus) suorittaminen.

Koulutus jakaantuu alkuvaiheen ja päättö 1- ja päättö 2-vaiheen opintoihin. Alkuvaihe kestää vuoden ja päättövaiheet 1 ja 2 noin 2 vuotta riippuen opiskelijan lähtötasosta ja etenemisnopeudesta.

Opinnoissa huomioidaan opiskelijan osaamistaso ja luodaan opiskelijalle henkilökohtainen opinpolku, jossa opinnot etenevät oman taitotason mukaisesti. Opinnot sisältävät peruskoulun ala- ja yläluokkien opetussuunnitelmien mukaisia oppiaineita. Opiskeluajassa yksilölliset erot voivat olla suuria.

Ajankohta

Koulutus toteutetaan 1. lukuvuoden osalta 14.8.2017-1.6.2018. Opetusta on arkipäivisin keskimäärin viisi tuntia päivässä.

Kustannukset

Koulutus on opiskelijoille maksuton. Koulutukseen sisältyy ilmainen opiskelijalounas koulupäivinä.

Aikuisten perusopetus Järvenpään kampuksella

Hakeminen

Hakuaika on 3.4.-11.8.2017. Koulutukseen haetaan sähköisellä lomakkeella. Lukuvuoden aikana otetaan uusia opiskelijoita vapautuville opiskelupaikoille. Tulosta Järvenpään koulutuksen esite..
Haku sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja

Frans Winstén, koulutuspäällikkö, p. 040 651 5532, frans.winsten@seurakuntaopisto.fi
Opintotoimisto, p. 044 358 9052. opintotoimisto.jarvenpaa@seurakuntaopisto.fi

Aikuisten perusopetus Pieksämäen kampuksella

Hakeminen

Hakuaika on 3.4.-11.8.2017. Koulutukseen haetaan sähköisellä lomakkeella. Lukuvuoden aikana otetaan uusia opiskelijoita vapautuville opiskelupaikoille. Tulosta Pieksämäen kampuksen esite.
Haku sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja

Jari Rauhala, koulutuspäällikkö, p. 0400 195 060, jari.rauhala@seurakuntaopisto.fi
Opintotoimisto, p. 040 350 9150, opintotoimisto.pieksamaki@seurakuntaopisto.fi

Aikuisten perusopetus Jaakkiman kampuksella

Hakeminen

Hakuaika on 3.4.-11.8.2017. Koulutukseen haetaan sähköisellä lomakkeella. Lukuvuoden aikana otetaan uusia opiskelijoita vapautuville opiskelupaikoille. Tulosta Jaakkiman kampuksen esite.
Haku sähköisellä lomakkeella. Kampuksella on mahdollisuus majoittua opiskelija-asuntolassa ja majoittuminen on maksutonta.

Lisätietoja

Helena Markkanen, aluejohtaja, p. 050 400 5084, helena.markkanen@seurakuntaopisto.fi
Opintotoimisto, p. 044 258 2464. opintotoimisto.jaakkima@seurakuntaopisto.fi