Aikuisten perusopetus

Koulutuksen tavoitteena on peruskoulun oppimäärän (aikuisten perusopetus) suorittaminen. Koulutus kestää 1-2 vuotta. Ensimmäisenä vuonna pääpaino on esimerkiksi suomenkielen opinnoissa, toisena vuonna tehdään peruskoulun yläkoulun sisältöjä. Opiskeluajassa voi olla yksilöllisiä eroja.

Aikuisten perusopetus on tarkoitettu heille, joilla ei ole riittävää pohja koulutusta/peruskoulua suoritettuna (omassa kotimaassaan). Kielitaidon lähtötaso on A2.

Aikuisten perusopetusta järjestetään Järvenpään ja Pieksämäen kampuksilla. Ryhmiin otetaan 20 opiskelijaa.

Aikuisten perusopetuksessa opiskelija voi

• suorittaa perusopetuksen oppimäärän
  • suorittaa perusopetuksen oppiaineita tai niiden osia kursseina
  • korottaa perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja
  • suorittaa aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen opinnot tai niiden osia.

Opiskelijan opinto-ohjelma rakennetaan sen mukaan, millaisia opintoja opiskelija tarvitsee, jotta hän pääsee opiskelutavoitteeseensa.

Kustannukset

Koulutus on opiskelijoille ilmainen. Koulutukseen sisältyy myös ilmainen opiskelijalounas.

Haku

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen sähköisellä lomakkeella. Hakulomake julkaistaan keväällä 2017.

Järvenpää:

Opintosihteeri, opintotoimisto.jarvenpaa@seurakuntaopisto.fi, p. 044 358 9052
Tulosta esite Järvenpään koulutuksesta

Pieksämäki:

Jari Rauhala, koulutuspäällikkö, p. 0400 195 060, jari.rauhala@seurakuntaopisto.fi
Opintotoimisto, p. 040 350 9150, opintotoimisto.pieksamaki@seurakuntaopisto.fi