Kymppiluokka

Pääsitkö juuri peruskoulusta, mutta arvosanasi eivät riitä haluamallesi alalle tai et päässyt toivomaasi opiskelupaikkaan? Haluatko korottaa perusopetuksen arvosanoja? Tarvitsetko lisäaikaa ammatinvalintaan? Vietä välivuosi tehokkaasti opiskelemalla Seurakuntaopiston perus- ja lisäopetuslinjalla eli kymppiluokalla. Katso kansanopistokymppi-video, joka kiteyttää kympinluokan nuorten näkökulmasta.

Opiskeltavat aineet

Kymppiluokalla voi opiskella kaikkia perusopetuksen keskeisiä aineita, kuten äidinkieltä ja kirjallisuutta, ruotsia, englantia ja matematiikkaa sekä historiaa ja yhteiskuntaoppia, uskontoa, maantietoa, biologiaa, fysiikkaa ja kemiaa sekä terveystietoa. Näiden lisäksi on tarjolla useita valinnaisaineita, esim. kuvataidetta. Lisäksi opiskeluun kuuluu työelämään tutustumista.

Kymppiluokan suorittaminen antaa kuusi (6) lisäpistettä yhteisvalinnassa.

Kustannukset

Opetus, oppikirjat, opintokäynnit ja ruokailu ovat maksuttomia opiskelijoille, jotka ovat saaneet perusopetuksen päättötodistuksen samana tai edellisenä vuonna. Muille opiskelijoille opiskelu on maksullista. Kaikki opiskelijat maksavat itse koulumatkoista aiheutuvat kustannukset.

Haku

Linjalle haetaan yhteisessä haussa 23.5.-25.7.2017 osoitteessa opintopolku.fi. Vapaisiin oppilaspaikkoihin haetaan suoraan Seurakuntaopistolle.

Koulutuspaikka: Järvenpää

Seurakuntaopisto, Järvenpää, Järvenpääntie 640, 04400 Järvenpää

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Marko Väisänen: marko.vaisanen@seurakuntaopisto.fi tai p. 040 511 9963