Kymppiluokka

Pääsitkö juuri peruskoulusta, mutta arvosanasi eivät riitä haluamallesi alalle tai et päässyt toivomaasi opiskelupaikkaan? Haluatko korottaa perusopetuksen arvosanoja? Tarvitsetko lisäaikaa ammatinvalintaan? Vietä välivuosi tehokkaasti opiskelemalla Seurakuntaopiston perus- ja lisäopetuslinjalla eli kymppiluokalla. Katso kansanopistokymppi-video, joka kiteyttää kympinluokan nuorten näkökulmasta.

Opiskeltavat aineet

Kymppiluokalla voi opiskella kaikkia perusopetuksen keskeisiä aineita, kuten äidinkieltä ja kirjallisuutta, ruotsia, englantia ja matematiikkaa sekä historiaa ja yhteiskuntaoppia, uskontoa, maantietoa, biologiaa, fysiikkaa ja kemiaa sekä terveystietoa. Näiden lisäksi on tarjolla useita valinnaisaineita. Lisäksi opiskeluun kuuluu henkilökohtaista ohjausta ja opinto-ohjausta.

Kymppiluokan suorittaminen antaa kuusi (6) lisäpistettä yhteisvalinnassa.

Kustannukset

Opetus, oppikirjat, opintokäynnit ja ruokailu ovat maksuttomia opiskelijoille, jotka ovat saaneet perusopetuksen päättötodistuksen samana tai edellisenä vuonna. Muille opiskelijoille opiskelu on maksullista. Kaikki opiskelijat maksavat itse koulumatkoista aiheutuvat kustannukset.

Asuminen ja vapaa-aika

Asuminen opiston viihtyisissä kahden hengen huoneissa on maksutonta ja saat maksuttaoman aamupalan ja päivällisen. Muualla asuville kuuluu vain lounas ja päiväkahvi.  Asuntolassa on langaton internet-yhteys. Opistolla on vapaa-ajanohjaaja, joka järjestää iltaisin yhdessä opiskelijoiden kanssa monenlaista mukavaa tekemistä.

Seurakuntaopistossa ei ole kymppiluokkaa lukuvuonna 2017-2018.

Opintososiaaliset edut

Opiskelija voi hakea opintotukea 17-vuotta täytettyään, lisätietoja www.kela.fi.

Koulutuspaikka: Lapua

Seurakuntaopisto, Lapua, Siiriläntie 11-13, 62100 Lapua