Luottamushenkilöt ja vapaaehtoiset

Seurakuntien vaaleissa valitut luottamushenkilöt ansaitsevat tehtäviinsä hyvän perehdyttämisen. Osaavat ja sitoutuneet luottamushenkilöt ovat myös seurakunnan etu. Tärkein perehdyttämistyö tapahtuu omassa seurakunnassa. Tuemme tässä työssä kouluttamalla sekä tuottamalla luottamushenkilöille ja heidän perehdyttäjilleen suunnattuja materiaaleja. Lue lisää

Seurakuntaopiston laaja ja pitkään jatkunut yhteistyö hiippakuntien ja muiden kirkon toimijoiden kanssa kutsuu seurakuntien luottamushenkilöitä yhteen ajankohtaisten kysymysten ääreen, verkostoitumaan, neuvottelemaan ja kehittämään seurakuntien toimintaa yhdessä työntekijöiden kanssa.

Vapaaehtoisena toimiminen on monelle merkittävä kokemus yhteisöllisyydestä ja mahdollisuus löytää oma paikka seurakunnassa. Vapaaehtoisuudessa on kysymys seurakunnan jäsenyydestä ja yhteisen vastuun kantamisesta toisten kanssa ja työntekijöiden rinnalla. Tarjoamme vapaaehtoistoiminnan ohjaamiseen ja johtamiseen koulutusta seurakuntien työntekijöille ja muille vastuunkantajille. Voit myös tilata räätälöidyn koulutuskokonaisuuden seurakuntaasi.

Koulutukset

Luottamushenkilöiden neuvottelupäivät

Ajankohta: Syys- ja lokakuu 2019

Luottamushenkilöille suunnatut koulutustapahtumat

Ajankohta: Maalis-, syys- ja lokakuu 2020

Vapaaehtoiset seurakunnissa 2.0

Ajankohta: 24.10.2019
Ilmoittautuminen päättyy 20.09.2019 16:00

Vapaaehtoistyön koordinoiminen seurakunnissa

Ajankohta: 23.10.2019
Ilmoittautuminen päättyy 20.09.2019 16:00

Kouluttajana toimivat:

Margit Peltovirta

koulutussuunnittelija (luottamushenkilöt)
p. 040 087 4514
margit.peltovirta@seurakuntaopisto.fi

Annmari Salmela

tuottaja, Kotimaanapu (vapaaehtoistoiminta)
p. 040 576 1017
annmari.salmela@kirkkopalvelut.fi