Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus VALMA

VALMA on tarkoitettu sinulle:

• peruskoulun päättänyt tai ammatillisen perustutkinnon/lukion keskeyttänyt, vailla toisen asteen perustutkintoa oleva nuori tai aikuinen
  • maahanmuuttaja, joka suunnittelet ammatillisia opintoja Suomessa ja tarvitset lisää suomen kielen taitoja.

VALMA-koulutuksessa:

• vahvistat opiskelu- ja oppimistaitoja
  • saat tietoa ja yksilöllistä ohjausta ammatillisen opiskelupaikan löytämiseksi
  • voit suorittaa ammatillisten perustutkintojen yhteisiä opintoja
  • voit korottaa perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja
  • saat käytännnön työkaluja arjen taitojen ja oman hyvinvoinnin vahvistamiseen
  • saat tukea suomen kielen opiskeluun. Edellytyksenä koulutukseen hyväksymiselle on riittävä suomen kielen taito
  • voit suorittaa korttikoulutuksia (hygieniaosaaminen, ensiapu)
  • voit osallistua työ- ja koulutuskokeiluihin.

Suunnittelemme opintopolkusi kanssasi, juuri sinulle sopivaksi. Tärkeintä ovat toiveesi, tavoitteesi ja kykysi. Opinnot kestävät yhden lukuvuoden. Koulutuksen suorittaminen antaa kuusi (6) lisäpistettä yhteishaussa. Valma-koulutusta järjestetään Järvenpään ja Pieksämäen kampuksilla.

Asuminen

Kampuksillamme on turvallinen ja rauhallinen asuntola. Asuntolassa tukenasi ovat työntekijät, jotka järjestävät ohjattua toimintaa sekä tukevat opiskeluasi.

Asuntolapaikkoja on rajoitetusti. Asuntolassa asuminen on opiskelijoille maksutonta. Opiskeluun liittyvät oppikirjat opiskelijat hankkivat itse. Oppikirjoja voi lainata myös kampusten kirjastoista.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen jatkuvan haun lomakkeilla, Järvenpään kampuksen jatkuva haku ja Pieksämäen kampuksen jatkuva haku.

Lisätietoja koulutuksesta

Järvenpään kampus

Anne Nyman, opinto-ohjaaja, p. 044 712 4995, anne.nyman@seurakuntaopisto.fi
Marko Väisänen, opinto-ohjaaja, p. 040 511 9963, marko.vaisanen@seurakuntaopisto.fi
Opintotoimisto, p. 044 358 8966, opintotoimisto.jarvenpaa@seurakuntaopisto.fi
Tulosta esite

Pieksämäen kampus

Merja Nykänen, Valman vastuuopettaja, p. 040 198 2741, merja.nykanen@seurakuntaopisto.fi
Jenni Junttila, opinto-ohjaaja, p. 040 680 2883, jenni.junttila@seurakuntaopisto.fi
Opintotoimisto: p. 040 350 9150, opintotoimisto.pieksamaki@seurakuntaopisto.fi
Tulosta esite
Katso esittelyvideo Valma-koulutuksesta Pieksämäellä.