Kredu (campus i Nykarleby, verksamhetspunkt i Helsingfors)

Vid Seurakuntaopistos svenkspråkiga Kredu campus i Nykarleby och verksamhetspunkt i Helsingfors erbjuder vi utbildning för grundexamen i pedagogisk verksamhet och handledning och yrkesexamen inom församlings- och begravningsservice. Du kan även avlägga enskilda examensdelar och från och med våren 2019 även yrkesexamen i pedagogisk verksamhet och handledning.

Sök till våra utbildningar via kontinuerlig ansökan eller gemensam ansöka till yrkesutbildning.

Seurakuntaopisto har fem campus

Seurakuntaopisto är en privat läroanstalt som utbildar sakkunniga för kyrkans och samhällets behov. Samtliga utbildningar vid Seurakuntaopisto har att göra med människomöten, mänsklig tillväxt och samverkan mellan människor. Grundläggande yrkesutbildning inom det humanistiska och pedagogiska området kan anordnas även på svenska.

Seurakuntaopisto har fr.o.m. 1.1.2017 campus i Järvenpää, Lappo, Nykarleby, Pieksämäki och Ruokolahti samt utbildningsutrymmen i Helsingfors. Förutom de egna campusen bedriver Seurakuntaopisto verksamhet bl.a. i Kuopio, Joensuu, Tammerfors och Esbo. Vi har ca 2400 studerande och 170 anställda. Seurakuntaopistos upprätthållare och utbildningsanordnare är Kirkkopalvelut ry, Kyrktjänst rf