Opiskelijatoiminta

Oppilaskunta: Järvenpää

Seurakuntaopiston opiskelijayhdistys Soppa

Haluatko kehittää oppilaitoksemme asioita? Mitä olisi kiva saada aikaan? Opiskelijoiden oma yhdistys Soppa on aktiivinen ryhmä opiskelijoita, jotka pitävät opiskelijoiden puolta ja huolehtivat kaikille yhteisistä asioista. Jäsenet valitaan syksyisin, ja kokouksia on noin kerran kuukaudessa. Soppa tapaa myös säännöllisesti oppilaitoksen johtoa, jolloin asioita voidaan suoraan hoitaa puolin ja toisin.

Mihin sinä haluaisit vaikuttaa? Tule mukaan Tule mukaan toimintaan. Syksyisin valitaan jälleen hallitukseen jäseniä. Soppa tarvitsee aktiivisia opiskelijoita erilaisiin tehtäviin koko ajan.

Ota yhteyttä oppilaskunta@seurakuntaopisto.fi tai p. 044 358 9037. Parhaiten saat kontaktin, jos nykäiset hihasta ja kerrot asiasi. Lähetä sähköpostia tai tekstiviesti, niin sinuun otetaan yhteyttä.

Oppilaskunta: Pieksämäki

Kampuksella toimii opiskelijayhdistys, joka esittelee toimintaansa uusille opiskelijaryhmille aina ensimmäisen lukukauden alussa. Edustuksellinen osallistuminen eri toimikuntiin toteutuu oppilaskunnan kautta.

Opiskelijoilla on edustus johtokunnassa sekä muissa oppilaitoiksen erilaisissa ryhmissä. Lisäksi suunnittelu- ja kehittämistyötä tekevissä verkostoryhmissä on opiskelijaedustajat. Hallinnollisen vaikuttamisen rinnalla muut vaikuttamiskanavat ovat osa arkipäivää: keskustelut, kirjalliset ja suulliset palautteet, vapaamuotoiset aloitteet jne.

Pieksämäen kampuksen aluejohtaja tapaa opiskelijaryhmien edustajia säännöllisesti lukuvuoden aikana järjestettävillä aluejohtajan aamukahveilla. Ryhmän vastaavat opettajat tiedottavat tapaamisten tarkemmista ajankohdista ryhmilleen.

Oppilaskuntatoiminnan kautta on mahdollista saada uusia ystäviä. Tavoitteena on lisätä opiskelijoiden yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteisöllisyyttä.

Oppilaskunta: Jaakkima

Oppilaskunta Soppa ry on Seurakuntaopiston opiskelijoiden oma yhdistys, joka toimii itsenäisesti sekä suunnittelee ja toteuttaa ohjelmaa opistolle. Soppa on hyvissä yhteyksissä opiskelija-asuntolan sekä opiston muun henkilökunnan ja johdon kanssa. Vuosittain valitaan oppilaskunnan hallitus, johon Jaakkiman kampuksen opiskelijat valitsevat omat edustajansa. Valitut edustajat ovat myös toimihenkilöitä omalla kampuksella. He suunnittelevat ja järjestävät opiskelijoiden yhteistä vapaa-ajan toimintaa, jonka tavoitteena on ylläpitää hyvää yhteishenkeä ja tukea vuorovaikutusta opiskelijoiden, opettajien ja muun henkilökunnan kesken. Opo Antonina Bolgova toimii vastuuopettajana Jaakkiman kampuksella.

Vapaa-ajan vietto

Vapaa-aika: Järvenpää

Opistolla asuvien opiskelijoiden käytössä on E3 vapaa ajan tila jossa voi pelata biljardia, playstationia, lautapelejä tai katsoa elokuvia. Lisäksi on käytössä Olohuone (D-asuntolan pääty, 1. krs), missä on mahdollisuus mm. katsella elokuvia. Asuntolassa asuvat voivat myös iltaisin käyttää heille varattuja atk-tiloja, joissa on nettiyhteys, sekä taideluokkaa ja bänditilaa niistä annettuja ohjeita noudattaen. Lisätietoja sekä toivomusehdotuksia vastaanottaa vapaa-ajan ohjaaja puh. 044 358 8930.

Kampuksen urheiluhallista löytyvät kunto- ja liikuntasali. Kuntosali on vapaasti opiskelijoiden käytettävissä muulloin paitsi opetuksen aikana ja maanantaisin 15.30–18.00 (naisten vuoro) sekä torstaisin 15.30–18.00 (henkilökunnan vuoro). Liikuntasalista opiskelijoiden käyttöön on varattu useita iltavuoroja.

Opistolla on kirjasto, jonka lukusali on avoinna ulko-ovien sulkeutumiseen asti.

Vapaa-aika: Pieksämäki

Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksella on monipuoliset mahdollisuudet sekä itsenäiseen että ohjattuun vapaa-ajan toimintaan. Kampuksella on vapaa-ajan ohjaaja ja asuntolahenkilökuntaa, jotka ohjaavat ja avustavat hyvän kansanopistohengen mukaisesti opiskelijoita myös vapaa-aikana hyviin harrastuksiin.

Kampuksella on kuntosali, joka on opiskelijoiden käytössä arki-iltaisin ja sopimuksen mukaan myös viikonloppuisin. Liikuntahallista opiskelijaryhmät voivat varata oman käyttövuoronsa tai osallistua vapaa-ajan ohjaajan suunnittelemiin ohjelmiin.

Seurakuntaopiston Pieksämäen kampus sijaitsee keskustan läheisyydessä, mutta rauhallisessa kaupunginosassa, josta on lyhyt matka mm. uimahalliin, teatteriin, kirjastoon, matkakeskukseen, kauppoihin ja terveyskeskukseen.

Vapaa-aika: Jaakkima

Vapaa-aika tiimi Vapaa-aika tiimi (VAT) toimii pääsääntöisesti iltaisin ja se on mukana kehittämässä asuntolatoimintaa.

VAT pyörittää asuntolassa kahvilaa kerran viikossa ja voi järjestää erilaisia tempauksia, projekteja, tapahtumia, teemailtoja, retkiä, kilpailuja jne. Vapaa-aika tiimiin on päässyt kaikki halukkaat. Henkilökunnan yhteyshenkilönä vapaa-aika tiimissä on asuntolaohjaaja.

Oppilaskunnan hallitus ja vapaa-aika tiimi tekevät yhteistyötä ja tukevat toistensa toimintaa.

Harrastusmahdollisuudet

Liikuntasali ja uima-allas ovat käytössä sopimuksen mukaan. Täällä voi harrastaa esim. pingistä, sulkapalloa, lentopalloa tai sählyä. Asuntolaohjaaja/vapaa-ajanohjaajalta saa lainaksi liikuntavälineitä.

Tietokoneluokkien tietokoneet ovat opiskelijoiden käytettävissä iltaisin klo 20.45 asti.

Ruokolahden kunnan palvelut ovat käytettävissäsi. Keskustaajamassa on mm. liikuntahalli, kirjasto, urheilukenttä, pururata/valaistu hiihtolatu. Kansalaisopiston kurssit ovat myös sinua varten.