Luottamushenkilöt ja vapaaehtoiset

Seurakuntien vaaleissa valitut luottamushenkilöt ansaitsevat tehtäviinsä hyvän perehdyttämisen. Osaavat ja sitoutuneet luottamushenkilöt ovat myös seurakunnan etu. Tärkein perehdyttämistyö tapahtuu omassa seurakunnassa. Tuemme tässä työssä kouluttamalla sekä tuottamalla luottamushenkilöille ja heidän perehdyttäjilleen suunnattuja materiaaleja. Lue lisää

Seurakuntaopiston laaja ja pitkään jatkunut yhteistyö hiippakuntien ja muiden kirkon toimijoiden kanssa kutsuu seurakuntien luottamushenkilöitä yhteen ajankohtaisten kysymysten ääreen, verkostoitumaan, neuvottelemaan ja kehittämään seurakuntien toimintaa yhdessä työntekijöiden kanssa.

Vapaaehtoisena toimiminen on monelle merkittävä kokemus yhteisöllisyydestä ja mahdollisuus löytää oma paikka seurakunnassa. Vapaaehtoisuudessa on kysymys seurakunnan jäsenyydestä ja yhteisen vastuun kantamisesta toisten kanssa ja työntekijöiden rinnalla. Tarjoamme vapaaehtoistoiminnan ohjaamiseen ja johtamiseen koulutusta seurakuntien työntekijöille ja muille vastuunkantajille. Voit myös tilata räätälöidyn koulutuskokonaisuuden seurakuntaasi.

Koulutukset vapaaehtoisille

Elämänpolun risteyksessä – eläkkeelle siirtymisen kynnyksellä

Ajankohta: 12.-14.10.2018
Koulutuspaikka: Järvenpää
Ilmoittautuminen päättyy 14.09.2018 16:00

Lue kuvaa -koulutuspäivä

Ajankohta: 25.9.2018
Ilmoittautuminen päättyy 27.08.2018 16:00

Pyhäkoulutsemppi Rauhan asialla

Ajankohta: 27.-28.10.2018
Ilmoittautuminen päättyy 27.09.2018 16:00

Luottamushenkilötoiminnan koulutukset

Vaalivuonna 2018 järjestämme vaalineuvontatilaisuuksia seurakuntien työntekijöille ja vaalitoimitsijoille sekä koulutusta uusien luottamushenkilöiden perehdyttäjille.

Luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten koulutuksia koordinoivat:

Tytti Pietilä

tytti.pietila@seurakuntaopisto.fi