Pieksämäen kampus

Pieksämäen kampuksella voit opiskella itsellesi ammatin, hankkia valmiuksia jatko-opintoihin tai saada virikkeitä omaan työuraasi.  Ammatillisen perustutkinnon, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon voit suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Tällä hetkellä haussa olevat Pieksämäen kampukset koulutukset löydät täältä.

Kurssi- ja leiritoiminta

Seurakuntaopiston mielenkiintoisista kursseista löytyy jokaiselle jotakin. Kurssien kesto vaihtelee kahdesta päivästä muutamaan kuukauteen. Aihealueita ovat mm. avioparityö, luontokoulutus, seniorityö, kirjoittaminen ja lastenkulttuuri. Kurssit voivat olla harrastekursseja tai ammatillista täydennyskoulutusta.

Suunnittelemme koulutusta myös työelämän tai järjestötoiminnan tarpeisiin täysin asiakkaan toiveiden mukaan.

Lue lisää kursseista ja leireistä. Lisätietoja voit kysyä myös opintosihteeri Anne Sipiseltä, p. 040 350 9150, anne.sipinen@seurakuntaopisto.fi

Kokous- ja juhlapalvelut

Kampuksillamme on monipuoliset tilat kokouksiin, seminaareihin ja erilaisiin tapahtumiin. Lue lisää Järvenpään ja muiden kampustemme tila-, ja majoitus– sekä ravintolapalveluista ja pyydä tarjous omaan tapahtumaasi.

Pieksämäen kampuksen juuret diakonia- ja kasvatustyössä

Seurakuntaopiston Pieksämäen kampus tunnettiin pitkään Sisiksenä. Nimi tulee oppilaitoksen pitkäaikaisesta nimestä: Suomen Kirkon Sisälähetysseuran oppilaitos. Oppilaitoksen historia ulottuu Sortavalan Diakonissalaitokseen ja Kasvattajaopistoon, jonka toiminta alkoi vuonna 1918. Työ alkoi lastenkotien johtajattarien ja muiden lastensuojelutyöntekijöitten koulutuksena. Nykypäivänä oppilaitoksen erityisosamista on sosiaali- ja terveysalan koulutus.

Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksen pihapiirissä toimii  myös Kirkkopalvelut ry:n sosiaali- ja diakoniapalvelujen yksiköt:Valona Vanhuspalvelut, Valona Lapsi- ja perhepalvelut  sekä Riippuvuustyön kehittämisyksikkö. Diakonia ammattikorkeakoulun (Diak) Pieksämäen yksikkö toimii myös samalla kampuksella.

Kampuksella on Suomen Kirkon Sisälähetysseuran museo, jonne on kerätty mm. sairaanhoitoon ja diakoniatyöhön liittyvää esineistöä vapaaehtoisvoimin. Museo on avoinna sopimuksen mukaan, lisätietoja Aki Hietalalta, p. 040 350 8503, aki.hietala@seurakuntaopisto.fi
Tulosta museon esite

Yhteystiedot

Seurakuntaopisto, Pieksämäen kampus

Huvilakatu 31, 76130 Pieksämäki, faksi 015 615 171
opintotoimisto.pieksamaki@seurakuntaopisto.fi, p. 040 350 9150

Opetushenkilöstö
Ohjauspalvelut
Tukipalvelut
Muut yhteystiedot