Pieksämäen kampus

Seurakuntaopiston Pieksämäen kampus tunnettiin pitkään Sisiksenä. Nimi tulee oppilaitoksen pitkäaikaisesta nimestä: Suomen Kirkon Sisälähetysseuran oppilaitos. Oppilaitoksen historia ulottuu Sortavalan Diakonissalaitokseen ja Kasvattajaopistoon, jonka toiminta alkoi vuonna 1918. Työ alkoi lastenkotien johtajattarien ja muiden lastensuojelutyöntekijöitten koulutuksena. Nykypäivänä oppilaitoksen erityisosamista on sosiaali-ja terveysalan koulutus.

Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksen pihapiirissä  toimii  myös Kirkkopalvelut ry:n Koivurannan palvelukeskus (vanhuksille) sekä muissa tiloissa Pieksämäellä Lapsi- ja perhetukikeskus Ruusu ja Tyynelän kuntoutus- ja kehittämiskeskus (päihde- ja riippuvuustyö). Diakonia ammattikorkeakoulun (Diak) Pieksämäen yksikkö toimii myös samalla kampuksella.

Seurakuntaopisto on mukana Hiekkis-hankkeessa. Hiekanpään elämänkaarikylä on ainutlaatuinen ja monipuolinen Pieksäjärven rantaan rakentuva palvelukonsepti, jonka tarkoituksena on tarjota kasvatus-, koulutus- ja hyvinvointipalveluja kattavasti jokaiselle pieksämäkeläiselle vauvasta vaariin. Lue lisää: http://hiekkis.pieksamaki.fi/hiekanpaan-elamankaarikyla/

Kampuksella on Suomen Kirkon Sisälähetysseuran museo, jonne on kerätty mm. sairaanhoitoon ja diakoniatyöhön liittyvää esineistöä vapaaehtoisvoimin. Museo on avoinna sopimuksen mukaan, lisätietoja p. 040 350 9150.