Grundexamen i pedagogisk verksamhet och handledning

Med en grundexamen i pedagogisk verksamhet och handledning arbetar du med olika pedagogiska-, handlednings-, planerings- och assistentuppgifter. Beroende på vilket kompetensområde som väljs inriktas studierna antingen på samverkan med barn, unga eller vuxna. I arbetet behövs positivitet, kreativitet och mod, goda färdigheter i interaktion och social kompetens samt ansvarsfullhet och pålitlighet. Branschen har hög sysselsättningsgrad på arbetsmarknaden.

Examensstrukturen förnyas fr.o.m. 1.8.2018 och nuvarande Grundexamen i barn och familjearbete samt Grundexamen i ungdoms- och fritidsinstruktion utgår. Dessa båda grundexamina ersätts fr.o.m. 1.8.2018 med Grundexamen i pedagogisk verksamhet och handledning där Seurakuntaopisto ordnar utbildning inom två kompetensområden.

Du kan välja ett av dessa:

• Kompetensområdet för småbarnspedagogik och familjeverksamhet
  • Kompetensområdet för handledning av ungdomar och gemenskaper

Kompetensområdet för småbarnspedagogik och familjeverksamhet: barnledare

Som barnledare jobbar du med pedagogik och handledning och sköter om barnets välmående som helhet. I ditt arbete handleder du barn i olika ålder samt samarbetar med föräldrarna. I ditt arbete kan du ha nytt av dina egna intressen och din kreativitet. Arbetsmetoder gällande uttrycksförmåga , såsom musik, rörelse och hantverk är viktiga delar av arbetet som barnledare.

Som barnledare jobbar du med olika uppgifter inom småbarnspedagogiken, såsom barnskötare inom dagvården eller i församlingens barn och familjearbete. Du kan studera till barnledare på svenska i hela Finland bl.a. i Helsingfors vid vår verksamhetspunkt på Sandvikskajen. Du kan även studera med läroavtal.

Du kan ansöka om studieplats via Gemensam elevansökan och även via kontinuerlig ansökan.

De sökande kallas till en avgiftsfri urvalsdag. Tidpunkten för urvalsdagen offentliggörs på denna sida  under våren 2018.

Internat för studerande

På våra campus finns internat. Rummen är huvudsakligen tvåpersonersrum och de är i första hand avsedda för långväga studerande eller studerande med besvärliga kommunikationer. Mer information om boendet finns på seurakuntaopisto.fi/studerande.

Fråga mer om utbildningen

Sabina Forsbacka, studiekoordinator, p. 044 703 3670, sabina.forsbacka@kredu.fi