Studerandevård

Studerandevård

Hälsovårdar: Ida Sandin, ida.sandin@jakobstad.fi, tfn 050 439 7493  

Kontakt kan tas per telefon varje dag. Anträffbar i Nykarleby måndagar och tisdagar kl. 8.30-16.00. 


Kurator

Vår skola har en kurator som ger de studerande stöd och hjälp på basis av individuella behov. Det kan handla om studier, ekonomi, framtidsplanering m. m.

Fr.o.m. måndag 23.3 öppnas en gemensam telefonlinje för hela skol- och studerandehälsovården (Jakobstad, Larsmo, Nykarleby, Pedersöre). Du kan ringa 06-7861235 måndag- fredag kl. 9-15 om du behöver prata med en skolhälsovårdare.

Kurator Maj-Len Enlund nås via telefon 050 560 7324 eller via e-post
maj-len.enlund@seurakuntaopisto.fi


Internatet

Vår skola har ett hemtrevligt internat i Nykarleby med plats för ett femtiotal studerande. Varje år lever en härlig blandning ungdomar internatsliv på Himmelsbacken. Förutom folkhögskolans egna studerande bor här volontärer och gymnasiestuderande.

Du kan välja att bo i ett enskilt rum (mot avgift) eller tillsammans med en annan studerande i dubbelrum. Internatshandledaren finns på plats nattetid och utgör stöd och trygghet för ungdomarna. Nyckelordet för internatsboendet är tillsammans – för det är tillsammans vi hittar meningsfulla fritidsaktiviteter och möter utmaningar.


Fritid

Utbudet av fritidsaktiviteter i Nykarleby är stort, så det är helt upp till dig hur du vill fylla din fritid. Arbis i Nykarleby erbjuder många roliga, utmanande och ofta svettiga kurser. Fysiska aktiviteter, språk eller praktiskt arbete – det är bara att välja. I Nykarleby hittar du också olika idrottsklubbar, en teaterförening, sångkörer, orkestrar, ridklubbar och mycket mer. Det finns ett välförsett bibliotek i Nykarleby med ett stort utbud av böcker, musik och film.

På internatet tillbringar du mycket tid tillsammans med dina vänner. Du kan se på filmer, spela sällskapsspel, sticka ditt livs första yllesockor eller bara vara. Livet på internatet kommer att ge dig minnen och vänner för livet.