Seurakuntaopiston rehtori Helena Ahosesta opetusneuvos

Tasavallan presidentti myönsi torstaina 11.6.2020 60 arvonimeä. Presidentti myönsi opetusneuvoksen arvonimen Seurakuntaopiston rehtori, kasvatustieteiden tohtori Helena Ahoselle.

Helena Ahosella on takanaan pitkä ja monipuolinen ura työ- ja luottamustehtävissä koulutus- ja kasvatustehtävissä sekä niiden kehittämisessä suomalaisessa yhteiskunnassa. Kansanopistojen ja yksityisten ammatillisten oppilaitosten piirissä Helenan osaaminen ja työ on herättänyt suurta luottamusta. Tältä pohjalta hänet on valittu edustamaan koulutuksen kenttää Suomen Kansanopistoyhdistyksen hallitukseen puheenjohtajana.

Oppilaitosten edunvalvontaa Helena on tehnyt Sivistystyönantajien työmarkkinavaliokunnassa, Elinkeinoelämän Keskusliiton edustajistossa ja nyt Sivistystyönantajien hallituksen jäsenenä. Merkittävimpiä koulutuspoliittisia uudistuksia ohjaavia luottamustoimia ovat olleet Opetus- ja kulttuuriministeriön toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenteellista uudistamista koskevan hankkeen ohjausryhmän ja ammatillisen koulutuksen reformin seurantaryhmän jäsenyys. Suomalaisen tieteen, taiteen ja sivistyksen tulevaisuuden rakentamiseen Helena Ahonen osallistuu Alfred Kordelinin säätiön kansanvalistusjaoston jäsenenä.

Mitä lämpimimmät, kesäiset onnittelumme koko Kirkkopalvelut-konsernilta Helenalle!

Tasavallan presidentin myöntämät arvonimet 11.6.2020 – linkki