Hiustalo ja Seurakuntaopisto aloittavat koulutusyhteistyön

Valtakunnallisesti 35 toimipisteessä toimiva Cm Hiustalo Oy ja koko maassa viideltä kampukselta käsin koulututtava Seurakuntaopisto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tuottaa toimivia yhteistyömalleja koulutukseen, työelämäyhteistyöhön sekä tutkimukseen ja kehittämiseen. Seurakuntaopisto ja Hiustalo käynnistävät elokuussa alkavan Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintokoulutuksen.

Kasvatus- ja hyvinvointialojen koulutuksen arvostettuna osaajana hius- ja kauneudenhoitoala sopii Seurakuntaopiston koulutustarjontaan. ”Kauneudenhoitoalalla tuotetaan hyvinvointia ja terveyttä ja siksi uusi koulutus sopii Seurakuntaopiston koulutustarjontaan”, toteaa Seurakuntaopiston ammatillisen koulutuksen koulutusjohtaja Soili Lehtiniemi. ”Aidon työelämän oppimisympäristön ja osaamista hiusalan koulutukseen tuo Cm Hiustalo Oy”.

Hiustalo tarjoaa monipuolisia parturi- ja kampaamopalveluita. Saman katon alla sijaitsee alan peruspalvelut, tuotemyymälä ja nopeat pikapalvelut. ”Laatu, ammattitaito ja palvelu ovat avainsanojamme”, kertoo Cm Hiustalo Oy:n Sari Törnqvist. ”Koulutusyhteistyö Seurakuntaopiston kanssa on mahdollisuus kouluttaa Hiustaloon sopivia ammattilaisia”.

Uuden ammatillisen koulutuksen mukaisesti koulutus on vahvasti työvaltaista: oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa sovitaan siitä, miten opiskelija hankkii tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea hän tarvitsee. Opiskelijan aktiivisuutta, itseohjaavuutta ja itsearviointia tuetaan opinnoissa. Opiskelijan aiemmin hankitut tiedot ja taidot hyödynnetään koulutuksessa ja uusi osaaminen rakentuu ja kehittyy oppimisprosessissa.

Lisätietoja

Tiina Parkkinen, koulutuspäällikkö, p. 040 727 8777, tiina.parkkinen@seurakuntaopisto.fi