Kohtaa mut -esitykset vielä joulu- ja tammikuussa

Kehitysvammaisten teemaviikon kunniaksi Aino ja Oiva -linjamme lahjakkaat opiskelijat tuovat iloa ja väriä Järvenpään kampukselle viikolla 49.

Maanantaina 2.12. avautuu viikon kestävä opiskelijatöiden näyttely H-rakennuksen aulatilassa. Tiistaina 3.12. (sekä 16. ja 17. tammikuuta) on mahdollisuus nähdä koskettava Kohtaa mut -esitys vielä kertaalleen.

Torstaina 5.12. Aino ja Oiva järjestää Elävä kirjasto -tapahtuman klo 10-11 yhteistyössä kirjaston kanssa. Kirjastosta on tuolloin lainattavissa ”eläviä kirjoja” eli taidelinjan opiskelijoita, joiden kanssa voi keskustella vaikkapa taiteen tekemisestä, taiteellisuudesta, musikaalisuudesta, autismista ja kehitysvammaisuudesta. Osa opiskelijoista antaa omia kirjasuosituksiaan ja kirjastoon on koottu kehitysvammaisuudesta kertova kirjanäyttely.

Varaa paikkasi itsellesi ja oppilasryhmille Kohtaa mut -esitykseen sekä Elävä kirjasto -tapahtumaan ennakkoon: katja.kaulanen@seurakuntaopisto.fi

Kohtaa mut -esityksen aikataulut:

• TI 3.12. klo 14.30 Ukonhattu
  • (TI 3.12. klo 18 Keski-Uudenmaan kehitysvammaisten tuki ry:n kutsuvierasesitys)
  • TO 16.1. klo 10.00 Ukonhattu
  • PE 17.1. klo 9.30 Ukonhattu
  • (21.1. kutsuvierasesitys Helsingissä Kirkon erityistyön työntekijöille)

Perjantaina 17.1. Ainossa ja Oivassa on Kohtaa mut -esityksen jälkeen Avoimet ovet ja taideopiskelijoiden linjan esittely niin linjasta kiinnostuineille kuin koko kampuksen väelle.

”Miksi mä en voi sanoa, että olen kehitysvammainen”
Aino ja Oiva -taidelinjan opiskelijat tuovat uudelleen nähtäväksi aidon ja koskettavan esityksen Kohtaa mut. Esitys pohjautuu esiintyjien omiin teksteihin ihmisyydestä, kehitysvammaisuudesta ja toisen ihmisen kohtaamisesta, halusta tulla kuulluksi ja nähdyksi sellaisena kuin on.

”Näkisitkö minut arkesi seasta, näkisitkö sen, mitä en sano ääneen.”
Esitys Kohtaa mut on rehellinen, myös humoristinen ja suora puheenvuoro esiintyjiltä itseltään. Lavalla nähdään Laura Aho, Sini Rekola, Jussi Raatikainen, Verna Hasu, Miika Grönroos, Aatos Kuhlman ja Jouko Kasanko. Esitys sopii hyvin aikuisille ja nuorille ihmisille. Esiintyjät ovat Seurakuntaopiston Aino ja Oiva taidelinjan opiskelijoita, ja esityksen on dramatisoinut ja ohjannut näyttelijä, teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kaulanen. Pianistina lavalla nähdään Viljami Mehto ja valoissa Sami Karppinen. Opiskelijoiden avustajina toimivat Julia Josefsson ja Minna Lampioja. Esityksen kesto on puoli tuntia. Esitys tuli ensi-iltaan keväällä 2018.

Lue lisää Aino ja Oiva -linjasta ja mm. esityksen aiemmat arvostelut: https://www.seurakuntaopisto.fi/koulutustarjonta/muut-koulutukset/aino-ja-oiva/