Seurakuntaopiston Digi kuuluu kaikille -koulutus tuli tarpeeseen

Seurakuntaopisto on järjestänyt neljällä kanasanopistokampuksellaan eri puolella Suomea (Ruokolahti, Pieksämäki, Lapua ja Järvenpää) vuoden 2020 keväästä lähtien Digi kuuluu kaikille -koulutusta. Kaikkialla suuren suosion saanut Digi kuuluu kaikille -koulutus on opetushallituksen avustuksella 100% rahoitettua ja siten osallistujalle maksutonta kansanopistokoulutusta.

Koulutuksia on tälläkin hetkellä meneillään Järvenpäässä ja Pieksämäellä; Lapualla seuraava kurssijakso on alkamassa 8.3.2021.

Kurssin aikana ehditään käydä läpi kansalaisen digitaitoihin kuuluvat tärkeimmät osaamisalueet sähköpostista, hiiren käytöstä ja erilaisten laitteiden haltuunotosta sosiaaliseen mediaan, tietoturvaan ja verkkoasiointiin. Sisällöt vaihtelevat hieman paikkakunnittain – katso koko tarjonta vapaa-ajan koulutusten sivulta.

Koronatilanteen takia koulutukset viedään läpi ensisijaisesti etänä.

Ilta-Sanomien toimittaja kävi tutustumassa koulutukseen Ruokolahdella ja Järvenpäässä. Lue koko juttu Ilta-Sanomissa 28.2.2021.

Meneillään olevan vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 10 prosenttia ikäihmisille suunnattuun digitaitovalmennukseen

Seurakuntaopiston kokoama kansanopistoverkosto tulee toteuttamaan vuoden 2021 yhteisvastuuvaroilla ikäihmisille maksutonta digitaitojen opastusta lyhytkursseina vuodesta 2022 alkaen. Opetuksessa käydään läpi  esimerkiksi pankki-, Kela- ja virastoasiointia tietokoneen välityksellä sekä opastetaan laitteiden käytössä ja ongelmakohdissa.

Yhteisvastuutuotolla järjestettävä koulutus on Digi kuuluu kaikille -koulutukseen verrattuna lyhyempää ja suppeampaa, mutta tähtäyspisteenä siinäkin on perusvalmiuksien lisääminen digimaailman vaatimuksiin.

Lisätiedot:

Koulutusjohtaja Veka Ohtamaa, p. 044 358 8954